Intervju med signalmontørlærling

Jeg storkoser meg på jobben!

Mads Follesø er lærling i signalmontørfaget hos Baneservice. 18-åringen fra Moss stortrives i jernbanen – en bransje som nå trenger stadig flere lærlinger som vil satse på en sikker utdannelse.

Hvordan ble du lærling i signalmontørfaget, Mads? Jeg gikk på Vg2 Elektro på Malakoff i Moss, da Baneservice ringte og spurte om jeg ville komme på intervju hos dem. Det var veldig artig å møte dem, og jeg fikk en god innføring i faget og hva Baneservice tilbyr. Der og da ble jeg veldig interessert!

Fikk du prøve hvordan jobben er i praksis før du bestemte deg? Ja, jeg hadde sommerjobb i to uker hos Baneservice først, med en uke på Nyland verksted i Oslo og en uke i Snåsa, og jeg ble da bare enda mer interessert i å fortsette med signalmontørfaget.

Hvor er du i utdannelsen din nå?
Jeg er i det femte halvåret og har to år igjen av læretiden. Jeg storkoser meg på jobb – folk er greie og vi jobber både ute og inne. I dag er jeg på vekstedet på Nyland der vi arbeider med en ny drivmaskin.

Jeg jobber mye sammen med Martin, en annen lærling som startet samtidig med meg, og den faglige veilederen min Per. Vi har allerede vært i Steinkjer, Snåsa, Lysaker og på renseverket på Disen. Jeg gleder med til å se mer av landet, etter hvert kommer jeg nok Norge rundt!

Har du tatt noen opplæring i sikkerhet enda?
Ja, jeg har hatt opplæring i Ferdsel langs spor, og til neste år får jeg full Sikkerhetsmannsopplæring. Det blir bra, for det er veldig viktig med sikkerhet i denne bransjen.

Er du glad for at du valgte signalmontørfaget?
Det går veldig bra! Faget er både variert og spennende. Nå som miljø blir stadig viktigere, kommer det til å bli en stor satsing på jernbanen og mye jobb for oss signalmontører. Det er stor mangel på signalmontører – så jeg er garantert jobb når jeg er ferdig, og det er jeg veldig glad for.

Lærling, Mads Follesø

Skroll til toppen