Main menu

Signalmontør

signal_storEn signalmontør arbeider med drift, vedlikehold, feilretting, og montering av ulike typer signalanlegg. Dette kan være fjernstyringsanlegg, forskjellige former for sikringsanlegg eller automatisk togkontroll.

De avanserte signalsystemene gjør det mulig å drive jernbaner på en driftssikker måte. Systemene består av både relébaserte og datastyrte anlegg.

Arbeidsoppgavene til en signalmontør er svært varierte og innebærer mekanisk arbeid, kabellegging og bruk av moderne data- og måleutstyr. Signalmontøren har strenge krav til nøyaktighet i arbeidet, ettersom man har et medansvar for sikkerheten til mennesker og matriell.

Ny teknologi gjør at signalmontører blir løpende oppdatert og etterutdannet, blant annet på kurs ved norsk jernbaneskole og Järnvägskolan i Sverige.

Opptakskrav
Godt fargesyn og vanlig god helse. bestått Vg1 elektrofag og Vg2 elenergi.

Læretid
Det inngås Lærekontrakt og læretiden er to og et halvt år.

Læretiden er delt mellom verdiskapning og opplæring lokalt ute i bedriften og sentral opplæring med ca. 30 uker teoriundervisning.

Den sentrale opplæringsdelen avsluttes med en tverrfaglig eksamen.

Fagbrev
Etter endt læretid avlegges fagprøve i signalmontørfaget og
lærlingen får fagbrev som signalmontør.

Jernbanen kan du trygt satse på

jernbanespor
Som ferdig utdannet vil du ha en spesialkompetanse det er stor etterspørsel etter.
Jernbanen er et miljøriktig alternativ! Jernbanen er et satsingsområde og det finnes mange spennende utfordringer for våre lærlinger. Vi har jobber over store deler av landet.